گام نهم: از توهم کمبود تا حقیقتی به نام فراوانی

 گام نهم: از توهم کمبود تا حقیقتی به نام فراوانی

 عنوان: ترس، نا امنی و استرس، توهم کمبود یا حقیقتی به نام فراوانی

  • مقدمه

در وجود خود بارها و بارها ترسیده ایم و استرس زیاد را تجربه کرده ایم. احساس ترس یا نا امنی می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد. اما دراین متن به بررسی یکی از مهمترین عوامل ترس و استرس در بشر می‌پردازیم:

 «توهم کمبود»

بشر امروز دچار توهم کمبود شده. کمبودِ زمان، کمبودِ پول، کمبودِ فرصت و … . وقتی در جایی شما احساس کمبود کنید وجود شما را ترس و استرس فرا می گیرد. حال ببینیم این توهم چیست و چطور میتوان از شر آن خلاص شد.

 «توهم کمبود»

  • طرح بحث

در بسیاری از موارد ما احساس استرس و ترس می کنیم. مثلا می‌ترسیم تا آخر ماه پولمان کم بیاید، ترس ازدیررسیدن سرکار، ترس از دیر رسیدن به اهداف. می‌ترسیم زمان زیادی در این دنیا نداشته باشیم. هر چقدرهم که پول داشته باشیم باز هم احساس نا امنی مالی و استرس می کنیم.

اما واقعا چرا؟ بشر امروز دچار توهم بسیار بزرگی شده است ( توهم کمبود). ما فکر می‌کنیم در این دنیا آدم های خوب خیلی کم هستند، در نتیجه احساس تنهایی می کنیم یا فکر می کنیم دیگر نمیتوانیم ازدواج کنیم و استرسِ سِن، وجود ما را می گیرد. فکر می کنیم کمبود استعداد داریم و اعتماد به نفس خود را از دست می دهیم. فکرمی کنیم کمبوده ایده یا امکانات یا زمان یا پول داریم. پس بسیار نا امید و غمگین می‌شویم یا پر از ترس و استرس.

اما واقعا چرا؟ آیا واقعاً ما دچار کمبود هستیم یا اینکه این فقط یک توهم و کابوس است؟ توهمی که حتی به دولت ها هم کشیده شده و به جای تلاش و تمرکز روی کشور خود مدام در حال غارت کشورهای دیگر هستند.

وقتی ما مدام به موارد منفی فکر می کنیم، مغزمان موارد مثبت را فیلتر می‌کند و به مرور، مشکلات و دردها و سختی ها و محدودیت ها را بزرگ و بزرگ ترکرده و امکانات و استعدادها و خلاقیت و منابع را کوچک و کوچکتر می کند. درادامه مغز باورش می شود که جهان و خودش دچار کمبود هستند. کمبود انرژی، کمبود پول و… . این فیلترینگ قوی در همه جا نفوذ می کند. فرد باورش می شود که هیچ استعدادی ندارد و به مرور احساس پوچی و بی ارزشی می کند و پر از ترس و استرس می شود.

مغز موفقیت ‌هایش را فیلتر می‌کند و مدام احساس شکست می کند. مغز امکانات را فیلتر می‌کند و احساس زندانی بودن و یا ضعف و کمبود شدید می کند. فکر می‌کنید برای مغز چه اتفاقی می‌افتد؟

بله! مغز ما پر می شود از ترس، وحشت، نا امنی و استرس. مغز دیگر احساس امنیت ندارد و مدام افکار منفی را در ذهن شما تکرار می‌کند که مراقب باش! تلاش کن، بدو پول نیست، اگر برود دیگر آدمی نیست که تو را دوست داشته باشد، اگر برود دیگر هیچ راهی نیست که پول بدست آورید، اگر این شغل را از دست بدهی دیگر… .

با ارسال این پیغام ها، بازهم حال شما بد و بدتر می شود. بازهم فیلترینگ قوی ترشده و امکانات را بیشتر فیلتر می‌کند و شما دچار ترس و استرس های شدید تری می‌شوید. دیگر حتی تحمّل یک شکست ساده یا از دست دادن پول یا زمان را ندارید، چون فکر می کنید جبران ناپذیر است.

اما حقیقت چیز دیگری است. دنیا با فراوانی طراحی شده است. این دنیا پر از رنگ است، پر ازعلم و دانش، پر از ایده و فرصت. شما پر از استعداد و ایده و خلاقیت هستید. می دانید خلاقیت یعنی چه؟

یعنی می توانید خودتان خلق کنید. خودتان منبع  باشید و تولید کنید. پس دیگر ترس از کمبود بیهوده است. اگر منبع انرژی رو به اتمام است، می‌توان ده ها منبع دیگر پیدا کرد یا تولید کرد «مثل برق». اگر دوستتان را از دست دادید کلی آدم خوب دیگر وجود دارد که می توانید با آن ها دوست شوید.

اگر همسر خود را از دست دادید، نگران نباشید، می توانید ازدواجی بهتر از قبل داشته باشید. کلی پول وجود دارد که منتظر من و شماست تا برویم و آنها را به دست آوریم. می‌دانید چرا بیشتر پول دنیا فقط دست درصد کمی از مردم دنیاست؟ چون فقط آنها هستند که فراوانی را درک کرده اند. دنیا پر از سلامتی است، پر از داروهای گیاهی و روشهای درمانی و ویتامین ها است نه مریضی و درد و پیری و … .

می دانم  حرفهایم برایتان بسیار عجیب است، چون از کودکی در ذهن من و شما توهم کمبود را کاشته اند. از بچگی مدام به ما گفته اند مواظب باش مریض نشوی، نگفته اند برو هیکلی قوی بساز. مواظب باش نمره ات کم نشود، نگفتند تو حتماً رتبه ی بالایی می‌آوری. مواظب باش مدادت را گم نکنی، مواظب باش… . همه ی این اخطارها ما را پر از ترس و استرس می کند.

ذهن ناهُشیار ما دنیا را جایی ترسناک درک کرده و همیشه می خواهد از ما مواظبت کند و احساس می‌کند همه چیز کم است و روز به روز کمتر هم می‌شود. اخبار منفی جامعه هم به این موضوع دامن می‌زند و ترس و استرس ما را بیشتر می کند. حال، چگونه باید از این توهم خارج شده و به یک حال خوب و امنیت ذهنی رسید؟

موارد منفی

راه حل چیست؟

۱.  باور داشته باشید خدا یک منبع بی نهایت است و اگر در این دنیا چیزی کم بیاید خدا دوباره خلق می کند.

۲.  خود و بشر را باورکنید. اگر منبعی تمام شد، منبع دیگری پیدا می شود.

۳.  مدام از خود بپرسید :من در زندگی چه امکانات و موفقیت هایی دارم؟ این سوالات راهگشا بوده و فیلترهای منفی را خنثی می‌کنند تافراوانیِ دنیا را درک کنید و باعث کاهش ترس و استرس شما می شود.

۴.  مدام از خود بپرسید: من چه چیزی از زندگی و دنیا می خواهم؟ چه امکانات و راه حل هایی وجود دارد تا به آنها برسم؟ همیشه به دنبال اهداف و راه حل های جدید باشید.

۵.  دیگر در کلام خود نگویید ندارم، پول ندارم، زمان ندارم، انرژی ندارم. مدام در ذهن خود بگویید :دارم و می خواهم باز هم بیشتر و بیشتر داشته باشم.

راه حل

  • نتیجه گیری

بشر امروز دچار یک فیلترینگ قوی و یک توهم بزرگ به نام کمبود شده است. این در حالی است که در این دنیا همه چیز برای همه به وفور موجوداست. اگر شما ذهن ثروتمند داشته باشید، ثروت، سلامتی، پول، زمان، شهرت، عشق، معنویت، حال خوب، رشد و… به سمت شما می آیند و اگر ذهنی فقیر داشته باشید، روز به روز فقیرتر می شوید. سلامتی و شادی و … از شما دور و دورتر می شود و ترس و استرس وجود شما را می گیرد.

درک کنیم که دنیا بر اساس وفور طراحی شده. شما از میلیاردها سلول تشکیل شده اید که اگر عده‌ای بمیرند باز ترمیم می شود.

امیدوارم در آینده ی نزدیک یک ذهن ثروتمند داشته باشید و همه چیز را به وفور حس کنید.

 

دوست و همراه همیشگی شما

رامین لوزانی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *